Mene sisältöön
  • Etusivu
  • English
  • Kuvia
  • Varaukset
  • Yhteystiedot
  • Etusivu
  • English
  • Kuvia
  • Varaukset
  • Yhteystiedot

restaurantskord

We bake our sourdough breads fresh every day we’ We bake our sourdough breads fresh every day we’re open — one wheat, one rye. The wheat loaf is made with Malmgård’s emmer and regular wheat, and the rye is 100% Malmgård rye. Just good flour, time, and a whole lot of care.

Our sourdough starter has been with us from the very beginning — 6 years now — and somehow, we’ve still never named it. Feels like it’s time.

Got a name idea for our trusty starter? Drop it in the comments — we’d love to hear what you’d call it.
Zander from the nearby Laajalahti bay, pan-fried i Zander from the nearby Laajalahti bay, pan-fried in ghee to achieve a gentle crisp and a lustrous sheen, served with roasted salsify in two textures — puréed and lightly fried — alongside pickled chanterelles from last autumn and dandelion buds preserved last summer. A fermented tomato sauce brings depth and brightness, and the dish is finished with the season’s first young nettles. 🐟🍃
We make our main dessert from Suippo punajuuri — We make our main dessert from Suippo punajuuri — Cylindra beets grown just down the road in Majvik, like all our root veg. 

First, we roast them until they’re collapsing into themselves, then blend them with nutty brown butter until smooth and silky. That becomes the base of our beetroot cake. It’s sweet in a natural way, with a soft, warm centre and a flavour that really lets the beet shine.
Our pre-dessert celebrating Suonenjoki seabuckthor Our pre-dessert celebrating Suonenjoki seabuckthorn

This layered creation begins with a luscious seabuckthorn caramel, followed by a silky seabuckthorn crémeux and bursts of fresh seabuckthorn.

A crisp honeycomb toffee adds a delicate crunch, while a light and airy whey sabayon—made using the leftover whey from our house-made butter—adds a subtle tang and creamy richness.

Crowned with a refreshing seabuckthorn sorbet, this dish offers a perfect balance of sweetness, tartness, and texture, preparing the palate for the final dessert.
Säilömällä kesän makuja ja satoa saamme talve Säilömällä kesän makuja ja satoa saamme talveksi vähän muutakin kuin lanttua lautaselle, tässä vähän kurtturuusun terälehtiä pikkelöitymässä 😋

Olemme auki vielä ensi viikon torstaihin asti jonka jälkeen jäämme muutamaksi viikoksi kesälomalle ja palaamme hellan ääreen 3.8.

#lomillelompsis
#syökääkotimaista
#syökäävillisti
#heleats
#eatfinland
#freda37
#skörd
#lähiruokaa
Tästä lapsuuden metsäretkiltä tutusta herkusta Tästä lapsuuden metsäretkiltä tutusta herkusta tehtiin välijälkkäriks sorbettia, pikkasen pikkelöytyjä vadelmia ja hapankermaa seuraks 🥰

#herkkujametsästä
#teinitejasäästin 
#heleats
#eatfinland
#villiyrtit 
#syökääkotimaista
#ruokaasuomesta
@sienimiesjoona keräs meille keto-orvokkeja ja ka @sienimiesjoona keräs meille keto-orvokkeja ja kallioimarteen juuria, orvokit koristelee kivasti meiän raparperi tartletin ja seuraksi tehtiin kallioimarteen juuresta jäätelöä 😋

kiitos vielä raparpereista @kaupunkilaisten_oma_pelto

#syökääkotimaista
#syökäävillisti
#heleats 
#eatfinland 
#freda37
#humppilanlasi
Kiva kun saa taas vähän tuoreita kukkia koristee Kiva kun saa taas vähän tuoreita kukkia koristeeksi, kuvassa hirven entrecôte, pikkelöityjä voikukukan nuppuja ja litulaukan kukkia.

@viltgarden
#vapaatariistaa
#syökääriistaa
#syökäävillisti 
#syökääkotimaista 
#heleats 
#myhelsinki
Kotimaista parsaa saa vielä jonkin aikaa odotella Kotimaista parsaa saa vielä jonkin aikaa odotella, sillä välin voi tulla meille nauttimaan horsmanversoja raparperihollandaisen kera
#horsmaapukkaa
#syökääkotimaista 
#villiyrtit 
#lähiruokaaparhaimmillaan 
#eatfinland 
#heleats
Saatiin taloon herkullisia härkäpapuja @greencit Saatiin taloon herkullisia härkäpapuja @greencityfarm  pellolta Malmilta! Tänään nämä söpöt vihreät pallerot saavat seuraa sorsasta ja juuri nostetusta selleristä.

#skörd #freda37 #heleats #helsinkirestaurants #kotimainenraakaaine #syösuomalaista #greencityfarm #härkäpapu
Kaupunkilaisten omalta pellolta tuli villiraparper Kaupunkilaisten omalta pellolta tuli villiraparperia iso satsi, näistä puristamme mehut irti ja käytämme sitruunan tavoin hollandaiseen, majoneeseihin ja juomissa 😋 siitä mikä tulee mehulingon toisesta päästä ulos teemme likööriä ja kuivatamme mausteeksi esimerkiksi kalalle @personalfarmer #zerowaste #heleats #syökääkotimaista #kaikkikäytetäänhyödyksi #freda37 #skörd #sadonkorjuuaika
Nämä kesästä kertovat herkut pääsevät aamul Nämä kesästä kertovat herkut pääsevät aamulla kiehuvaan kylpyyn ja tiistaina uudelle listalle! 2.6 avataan ja varauskalenteri on auki!
#supportyourlocal #localfood #lähiruokaa #suomalaistaruokaa #finnishfood #korvasieni #falsemorel #freda37 #skörd
Follow on Instagram

Ruoka

Ravintola Skörd Fredalla on lähiruokaa parhaimmillaan.
Kaikki ravintolan raaka-aineet ja juomat tulevat rakkaasta kotimaastamme Suomesta, 
eli ei löydy pippureita tai avokadoja toiselta puolelta maapalloa.

Keittiössä Anton ja Jon loihtii ainoastaan kotimaisista sesongin parhaimmista

 ja mahdollisimman läheltä tulevista raaka-aineista 7 ruokaljin illalisen.

Vältämme kaikkea tehotuotettua joten käytämme paljon riistaa, villikaloja, villiyrttejä,

 sieniä, marjoja ja lähitiloilta juureksia. Hapatammalla, 

kuivattamalla ja pikkelöimällä saamme talvea varten säilöttyä satokauden raakaaineet.

 

Menu Skörd 86€

 Menu muuttuu päivittäin saatavilla olevien raaka-aineitten

 ja sen mukaan mitä keittiö keksii niistä tehdä,

 menu on saatavilla myös kasvis versiona.

Manantaista torstaihin on myös tarjolla lyhyempi neljän ruokalajin menu hintaan 72€

Juoma

Salin puolella vieraita viihdyttää Janne ja tarjoilee ruokien kanssa yhteensopivia

 laadukkaita kotimaisia marjaviinejä, oluita, siidereitä ja itse tehtyjä marjaliköörejä

 sekä loihtii cocktaileja sesongin raaka-aineista.

Menulle räätälöidyt juomat 64€

tai pienemmillä kaadoilla 44€

Tervetuloa Fredalle pitämään hauskaa kanssamme herkullisen ruoan ja juoman merkeissä!

 

Ps. Emme käytä mitään prosessoituja tuotteita joten emme voi käyttää maidon, 

kerman, voin tai kananmunan korvikkeita ja näin ollen emme pysty tekemään täysin maidotonta tai vegaanista menua

 

 

 

 

Ravintola Skörd

Illallinen

Ma – La     17.00 – 24.00

Fredrikinkatu 37, Helsinki

varaukset@skord.fi

+35850 337 6691

Varaa pöytä
Lahjakorttikauppaan
Facebook Instagram
© Skörd oy | Kotisivut yritykselle helpotkotisivut.fi